Så händer det; vi är några stycken som anat. Bildt och hans nonchalanta attityd, som visades ex i avböjandet av kommentar till den utmärkte journalisten Borgnäs avslöjande reportage, om ubåts-dramat i Hårsfjärden; eller när han gör en “Berlusconi” vid fotograferingen med EU-delegaterna utanför stadshuset, och det finns fler ex på en utrikesminister som är i sin egen värld.

Företrädaren och toppdiplomaten Eliasons sågning i går var m a o väntad. Det visar sig att mer än hälften av Bildts medarbetare på UD inte känner sig motiverade inför Sveriges EU-ordförandskap! Han anses svårtilgänglig och flera anställda ser på Svenska UD:s höst med totalt oengagemang.. Eliason såg det som ett moraliskt ansvar att ta bladet från munnen – bra!

Och hur reagerar eller agerar Bildt. Han vägrar att svara om det inte är mailade frågor.. Mönstret känns igen. Bildt Du har tre val: Svara på kritiken, rannsaka dig själv eller avgå.