Nicolas är ett av fyra barn i den grekiska familjen Constantidos. Överklass-familjen från Athen har tillbringat tio dagar på skidsemester i Verbier. Tre skidlärare har tagit hand om barnen inlkusive Nicolas hela dagarna.

Kostnaden för dessa tio dagar är i ett globalt perspektiv astronomisk. Enbart hotell, skidskola och restaurangbesök kostar ca 200 000 kronor, (tillkommer flygresa, shopping m m…). Detta innebär att en halvdag har kostat 10 000 kronor; vilket är vad en ex thailändsk jordbrukar-familj ska leva på under ett helt år…

Det paradoxala är att den buddhistiska risfarmar-familjen ofta är mer harmonisk, har mer tid för sina barn samt att Nicolas själsfrände på andra sidan jorden – visar mer spontan glädje. Jag stärks i min uppfattning att de mångtusenåriga taoistiska honnörsorden; harmoni och enkelhet – ej går att köpa för pengar!